Polityka prywatności

Informacje ogólne

 

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkownika w związku z korzystaniem przez niego z usług na stronie www.bogler.pl – zwanego dalej Sklepem.

Prosimy o dokładne zapoznanie się z treścią poniższej polityki prywatności. Korzystając ze strony www.bogler.pl oraz przesyłając jakiekolwiek dane osobowe, użytkownik akceptuje warunki niniejszej polityki prywatności.

Informujemy, że przejście z www.bogler.pl na inną stronę (domenę) za pomocą linków umieszczonych w Sklepie, skutkuje przejściem w obszar, gdzie nie obowiązuje niniejsza polityka prywatności. PHU Bogler Joanna Guzy nie ponosi odpowiedzialności za zasady polityki prywatności obowiązujące na stronach (domenach), obsługiwanych przez inne podmioty.

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. A w szczególności z w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.), ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204) oraz ustawą prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171 poz. 1800), w tym zgodnie z zakresem udzielonej przez klienta zgody.

Administrator danych

Administratorem i Inspektorem Danych Osobowych (IDO) zawartych w Sklepie jest Joanna Guzy właściciel PHU Bogler Joanna Guzy  z siedzibą w 58-304 Wałbrzych, ul. Daszyńskiego 11A   NIP 8861649108 REGON 020194891

Cel przetwarzania

W zależności od Twojej decyzji, może to być:

  • prowadzenie konta,
  • realizacja Twoich zamówień,
  • marketing bezpośredni, mogący polegać na przesyłaniu lub wyświetlaniu spersonalizowanych reklam,
  • przesyłanie newslettera
Podstawa przetwarzania danych

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają IDO do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

W zależności od czynności jakie podejmiesz, mogą to być:

  • umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (Art.6 ust.1b RODO)
  • ciążący na nas obowiązek prawny, zwłaszcza związany z rachunkowością (Art.6 ust.1c RODO)
  • Twoja zgoda wyrażona w Sklepie – jeśli zdecydujesz się na jej wyrażenie (Art.6 ust.1a RODO)
  • nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń (Art.6 ust.1f RODO)
  • nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na prowadzeniu marketingu bezpośredniego (Art.6 ust.1f RODO)
Podanie danych

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

Skutki niepodania danych

W zależności od celu, w jakim dane są podawane:

  •  brak możliwości zarejestrowania się w Sklepie,
  • brak możliwości dokonania zakupów w Sklepie,
  • brak możliwości otrzymywania informacji o promocjach lub ofertach specjalnych oferowanych w Sklepie
Okres przetwarzania

Twoje dane będziemy przetwarzali przez okres, w którym będziemy mieli do tego podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:

  • przestanie na nas ciążyć obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych (zwłaszcza związany z rachunkowością),
  • ustanie możliwość ustalania,dochodzenia lub obrony roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep,
  • cofniesz zgodę na przetwarzanie danych

– w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

Twoje uprawnienia

PHU Bogler Joanna Guzy respektuje przysługujące każdej osobie prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zapisanych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do uzyskania informacji dotyczącej przetwarzania danych osobowych dotyczących użytkownika.

Ponadto przysługuje Ci prawo żądania:

  • dostępu do Twoich danych osobowych,
  • ich sprostowania,
  • ograniczenia przetwarzania
  • przeniesienia danych do innego administratora
  • usunięcia Twoich danych

A także:

  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych,
  • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na Art.6 ust. 1f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora), w tym profilowania na podstawie tych przepisów,

Skontaktuj się z nami jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego.

Usługi zewnętrzne (odbiorcy danych)

Sklep PHU Bogler Joanna Guzy korzysta z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane (wyłacznie w celach wskazanych w niniejszej polityce). Poniżej znajduje się lista możliwych odbiorców Twoich danych:

  • dostawca płatności,
  • dostawca hostingu na którym jest zainstalowany Sklep PHU Bogler Joanna Guzy,
  • dostawca hostingu na którym jest zainstalowany serwer poczty elektronicznej Sklepu PHU Bogler Joanna Guzy,
  • dostawca oprogramowania zaplecza Sklepu PHU Bogler Joanna Guzy,
  • podmiot będący podwykonawcą (w zakresie realizacji konkretnego zamówienia),
  • podmiot prowadzący obsługę rachunkową PHU Bogler Joanna Guzy,
  • podmiot realizujący dostawę towarów,
  • podmiot prowadzący obsługę prawną PHU Bogler Joanna Guzy,
  • odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia danych.
Pozostałe informacje

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.